Fenntartható művészetek napja

VEB2023 partner produkció Pannon KözTér (Pannon Egyetem "E" épület)
VEB2023 partner produkció Pannon KözTér (Pannon Egyetem "E" épület)

UniFest - Ökonap a Pannon KözTérben november 23-án, ahol meghallgathatod Posta Veronika Trash Art online előadását, elsajátíthatod a Cirkollektív zsonglőrök mutatványait és részt vehetsz a Halálos iramban c. film kerekasztal beszélgetésén, ahol szakértők vitatják meg, vajon mekkora ökolábnyoma van egy filmkészítésnek és ennek további fenntartható témáit.

16.00-19.00 POI-készítő workshop
Csodálod a tűzzsonglőröket és kipróbálnád a poi forgatását, pörgetését? Most amellett, hogy a CirKollektív oktatók segítségével kötetlenül, kedved szerint kipróbálhatod, még az eszköz elkészítésében is segítünk neked. Így a megtanult fogásokat hazaviheted magaddal.

17.00 – 18.00: Hulladék és művészet – lehetséges?
Posta Veronika Trash Art online előadása
trash-art online előadás (E13 projektterem)
A magyar kortárs művész, a modern, fogyasztói életmód termékeiből merít ihletet a műalkotásaihoz. Festményeken, szobrokon és installációkon dolgozik, melyekhez újrahasznosítható tárgyakat, például PET-palackokat, általános használati eszközöket, műanyagokat és papírokat használ fel a műalkotásai elkészítéséhez.

16.00 – 19.00: Fenntarthatósági mini Kalandtúra
Képzeld el, hogy elindulhatsz egy izgalmas és tanulságokkal teli kalandra, ahol egy fantasztikus világban, interaktív módon fedezheted fel a fenntarthatóság rejtelmeit. Hogy lehetünk felelősek a környezetünkért, hogyan segíthetünk megőrizni bolygónk szépségét és egészségét, hogyan tehetünk egy fenntarthatóbb jövőért?

19.30 – 20.30: Fenntarthatóság és filmipar – kerekasztal-beszélgetés szakértőkkel
Tudtad, hogy csak a Halálos iramban c. filmsorozatban közel 1500 db autót törtek össze az akcióélmény kedvéért? Mekkora ökolábnyoma van vajon egy filmforgatásnak? Lehet-e zöldíteni a filmipar környezetre gyakorolt hatását? Vannak-e erre irányuló törekvések? Megjelenik-e témában a fenntarthatóság?

Beszélgetőpartnereink:
Trokán Anna, színművész; Elekes Gergő filmes szakember; dr. Sebestyén Viktor, környezetmérnök, a Pannon Egyetem Fenntarthatósági Kutatólaboratóriumának vezetője.

A beszélgetést vezeti: dr. Tóth-Nagy GeorginaA program a VEB2023 Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.

További információ: veszprembalaton2023.hu

A RÉSZVÉTEL INGYENES 

Az esemény plakátja

Fenntarthatóság PANNON KözTér családbarát POI-készítő workshop Hulladék és művészet Filipar

Jegyinfó

Jegyvásárlási infó: Szabadon látogatható

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!