1 éves a Pannon KözTér, a VEB2023 EKF első közösségi pontja

Sikeres első éve volt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Pannon Egyetem által együttesen üzemeltett Pannon KözTérnek. A közösségi helyszín a nyitás óta 261 rendezvénynek adott otthont, melyeken több, mint 5000 látogató fordult meg.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt értéke a közösségek építése, erősítése annak érdekében, hogy az emberek - tágabb értelemben a társadalmi rétegek - összekapcsolódjanak és közösen újabb értékeket hozzanak létre. Ezt a célt szolgálja az EKF támogatásával létrehozott KözTér hálózat, amelynek első helyszíne egy évvel ezelőtt, 2021. szeptember 30-án nyílt meg a Pannon Egyetem 'E' épületében. 


A Pannon KözTér amellett, hogy teret adott az egyetemi diákság önszerveződő, és az EKF-hez kapcsolódó kulturális és önkéntes programjainak, segített abba is, hogy a Pannon Egyetem jobban bekerülhessen a város vérkeringésébe. 

A két, összesen 30 fő befogadására alkalmas projektteremből, egy 40 férőhelyes nagyobb teremből, valamint egy nagyobb terasszal rendelkező közösségi térből álló Pannon KözTérben az elmúlt egy év alatt 261 rendezvényt tartottak meg, melyeken több, mint 5000 látogató fordult meg.

A Pannon KözTérben talált otthonra többek között a Generációs Híd projekt, a CoolLaunch ifjúsági szervezet, vagy épp az Európa Kulturális Fővárosa program városainak egyetemeit egyesítő UNeCC ( The University Network of the European Capitals of Culture) titkársága is. A számos kulturális program, workshop, előadás és rendezvény között hamar népszerűvé vált például a Társasjáték Est, a VEB2023 EKF Hangjáték projektjének zenei estjei, az Ők is köztünk élnek sorozat, de az egyetemi karok rendezvényei is, mint például a SIKKedd, a Gazdaságtudományi Kar, start upokat támogató sikersorozata. 


Szeretettel várnak minden érdeklődőt a Pannon KözTér rendezvényeire!

Sajtótájékoztató

Fotó: Kovács Bálint, vehir.hu

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!