Generációs Híd - Hagyományőrző Sportnap

Remek hangulatban telt a Generációs Híd Hagyományőrző Sportnapja május 6-án a Veszprémvölgyben, a Kolostorok és kertek sétaútvonal területén, a magyar történelmi testkultúra jegyében.

Az állomásokon a hagyományos magyar harcművészetek és mozgásformák világával lehetett ismerkedni. A résztvevők kipróbálhatták az íjászatot, a csatakereszt hajítást, dobott korong lövészetet szivacslabdával, célozhattak karikás ostorral fabábukra, és népi játékokat is játszhattak.     

Szerencsére ezúttal az időjárás is a szervezők mellé állt.  A szülők, nagyszülők eleinte ugyan a gyerekeket küldték kipróbálni a különböző mozgásformákat, de aztán kis unszolásra becsatlakoztak ők is. Az egyes állomásokon kialakult a családi csapatmunka a 2-3 generáció között. 

A Generációs Híd VEB2023 EKF programsorozat lényege, hogy a generációk képviselőivel olyan programokat szervezzenek, melyek segítenek a korosztályok közötti kommunikáció, illetve a tényleges és tartalmas kapcsolat megteremtésében a generációk között. A Generációs Híd projekt programja elsősorban sport és hagyományőrzés köré épülnek.

A következő esemény május 15-én lesz, Táncos Flashmob-hoz csatlakozhat bárki, aki szeretne mozogni, táncolni egy jót! Részletek: https://ekfpontok.hu/esemeny/generacios-hid-tancos-flashmob

A sportos programsorozat a Pannon KözTér, a Veszprémi Egyetemi Sport Club és a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézetének együttműködésében valósul meg.

A következő alkalommal a Pannon KözTérben a Kisztihandtól a chatelésig - avagy az udvarlás művészete c. programon vehetnek részt az érdeklődők minden generációból, május 22-én 16:30-18:30 között.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!