Green Month - Fókuszban a fenntarthatóság

2023. október 31. – 2023. november 30. Novemberben számos olyan programmal készülünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt, amelyek eligazítanak a fenntarthatóság világában és lehetőséget adnak arra, hogy részese lehess a különböző kezdeményezéseknek.

2023.10.31. 11.11-16.00 Green UP nyitóesemény 

Áder János volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Alapítvány elnöke érkezik a Pannon Egyetem veszprémi kampuszára, mely látogatáshoz további programok kapcsolódnak.

2023.10.31. – 2023.11.30. Osztrák Kulturális Fórum Budapest fenntarthatósági roll-up vándorkiállítása

Figyelemfelhívó kiállítás, amelynek célja, hogy a gondolatébresztő ismeretnyújtáson túl perspektívákat és választásokat kínáljon a témában a mindennapi döntésekhez.

2023.10.31. – 2023.11.30 Hulladéknapló Kampány

online

2023. 11.10. MOL - Pannon Egyetem

Szakmai workshop és laborlátogatás

(Zártkörű esemény)

2023.11.13. Zichó Viktor Bikepacking előadás


Ajka Kampusz

Zichó Viktor energetikai mérnök és extrém sportoló, akinek a fenntarthatóság a küldetésévé vált. Megtesz minden tőle telhetőt, hogy tudatosan élje az életét végezze sporttevékenységét, tapasztalatait pedig minél több embertársához eljuttassa.

2023.11.15. Nyílt Nap Veszprém – fenntarthatósági stand

Veszprém

A Fenntarthatósági Kompetencia Központ három helyszínen mutatja be a Pannon Egyetem fenntarthatósághoz kapcsolódó harmadik missziós tevékenységeit.

  • Recycle Rower - Kíváncsi vagy mennyi energiára van szükség egy wc papír guriga előállításához? Próbáld ki az evezőpadot és mutasd meg, bírod-e szusszal!
  • Zichó Viktor stand - Zichó Viktor energetikai mérnök és extrém sportoló, akinek a fenntarthatóság a küldetésévé vált.

Kockázz velünk - Kockázz velünk! Rakd ki szlogenjeinket óriás fakockákkal #csakapannon #együttkörforgásban
A tudomány elérhető,
A közösség érték,
A környezetünk kincs.

2023.11.16. Arrabona EGTC fenntarthatósági tanulmányút a Pannon Egyetemen

Veszprém
Az ARRABONA EGTC veszprémi tanulmányutat szervez, mely során a Pannon Egyetem fenntarthatósággal kapcsolatos fejlesztéseit, eredményeit és tapasztalatait szeretné megismerni.

2023.11.17. GreenLike fenntarthatósági középiskolai verseny döntő

Az online fordulón a versenyző csapatok körforgásos gazdasággal és fenntarthatósággal kapcsolatos feladatokat oldanak meg. 

2023.11.21. Állásbörze - Zöldipari pályaorientáció

Foglalkoztatnak a környezetvédelemmel és klímaváltozással kapcsolatos témák? Szeretnél olyan álláslehetőségekkel megismerkedni, melyek a jövő fenntarthatósági törekvéseit formálják? Kíváncsi vagy arra, milyen zöldipari karrierutak közül választhatsz, ha kilépsz a munkaerőpiacra?
A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ), a zöldipar legnagyobb taglétszámú szakmai szervezete bemutatja tagvállalatait és szakmai portfólióját. Neked is ott a helyed, hiszen a jövő a Te kezedben is van! Formáljuk együtt!

2023.11.23. 16.00-20.30 UniFest – Ökonap

Fenntartható művészetek napja >>>

2023.11.23-24 A valóság nem ellenség - Konferencia

A  Pannon Egyetem Humántudományi Kar Társadalomtudományi Kutatócsoportja az „Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Labor projekt keretében,és a MTA Fenntartható Fejlődés és Technológiák Nemzeti Program konferenciát szervez
Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia - Veszprémi Akadémiai Bizottság

2023.11.24.UniFest – Ökonap Flashmob
Minden résztvevő készít magának előzetesen egy betűt a HOPE szóból, amelyet használva közösen formáljuk meg a megújult kampuszon a HOPE feliratot. A flashmobról drónfelvétel és videófelvétel készül.

2023.11.28.GreenCool - Greenfluencer kurzuszáró esemény

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!