Terítéken - Nők a munkaerőpiacon

Tapasztalható-e láthatatlan akadály a nők karrierépítésében? Van-e bérkülönbség az azonos munkakört betöltő nők és férfiak között? Mennyire erősek a társadalmi, kulturális sztereotípiák és elvárások a nők felé? Ez valóban hagy-e lenyomatot a munkavállalással kapcsolatos döntéseik során?

Ezeket a témákat boncolgattuk a TERÍTÉKEN rendezvénysorozatunk legutóbbi alkalmán a magyarpolányi Szakrális Történelmi Emlékhely és Látogatóközpontban. 

A Nemzeti Örökség részeként is számontartott települést, sokszor említik a Bakony legszebb falvaként. Nemcsak egyedülálló kálváriája, de a bakonyi népi építészetre jellemző boltozatos tornácú házai miatt is keresett úti cél. Magyarpolány számos látnivalója mellett kiemelhető a Passió előadássorozat, amely idén ünnepli a 30. jubileumi évét. A település 1993-óta ad otthont a passiójátéknak, melyet a hagyományhoz híven a falu lakói adnak elő festői szépségű kálváriadombjukon.

Dienes Kata a Le Belier Magyarország Kft. HR menedzsere, dr. Kővári Edit coach és a Pannon Egyetem docense, valamint Rejtő Anett Poppe+Potthoff Hungária Kft. HR vezetője osztották meg velünk véleményüket és tapasztalataikat a nők helyzetéről a munkaerőpiacon. 

Dienes Kata a Le Belier Magyarország Kft. HR menedzsere

Rejtő Anett tapasztalatai azt mutatják, hogy középvezetői szint felett még mindig észrevehetően kisebb a nők aránya, valamint ugyanazért az elismerésért többet kell teljesíteniük, mint férfi társaiknak. Dienes Kata egyetértett abban, hogy a női vezetőket általában másképp kezelik és másfajta elvárásokat támasztanak feléjük, mint a férfiakkal szemben.

Rejtő Anett Poppe+Potthoff Hungária Kft. HR vezetője

Dr. Kővári Edit felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire meghatározó a vállalati kultúra és a munkahelyi környezet egy új munkavállaló szempontjából. Kitért arra is, hogy milyen mértékben boríthatja fel a családi szerepeket, ha a nő vezető beosztású. A nemi különbségeken túl szó volt generációs eltérésekről, vagyis amíg a fiatal generációt a rugalmas időbeosztással, addig az X generációt az értékteremtés lehetőségével lehet motiválni. 

dr. Kővári Edit coach és a Pannon Egyetem docense (bal oldalon)

Beszélgettünk arról is, hogy egy munkavállaló új környezetbe való integrálása, illetve megtartása nők és férfiak esetében milyen intézkedéseket igényel egy vezetőtől. 
Dienes Kata elmondta, női munkavállalóknak fontos a rugalmasság, főleg, ha van családjuk. 
Rejtő Anett hozzátette, hogy a home office alkalmazása egy remek alternatíva lehet a nők esetében a gyermekvállalás kérdésének megoldására.

„Az emberek a pénz miatt jönnek egy munkahelyre és a légkör miatt távoznak” – tette hozzá dr. Kővári Edit, felhívva a figyelmet ezzel, arra, hogy mennyit számít a munkavállalónak, az, hogy milyen környezetben dolgozik nap mint nap. 

A vezetők felelőssége odafigyelni megfelelő munkahelyi atmoszféra kialakítására és cselekedni abban az esetben, ha problémát tapasztalnak. Ennek érdekében elengedhetetlenek a kötetlen, laza személyes beszélgetések a munkavállalókkal, amelyek során feltérképezhetjük, hogy milyen területen szükséges változás. Ezen felül pedig tarthatunk belső tréningeket és vezetőképzésket is, amelyekkel megerősíthetjük a csapatunkat és gördülékenyebbé tehetjük a munkavégzést. 


A TERÍTÉKEN rendezvénysorozat kiemelt témája a társadalmi felelősségvállalás gyakorlati megvalósítása kis- és középvállalati szinten is.  Ezért a beszélgetést követően rövid videókban mutattuk be a Magyarpolányban élő, támogatásra javasolt kis közösségeket. A jelenlévő cégek képviselőinek lehetőségük van tevékenységeik eredményét a helyi közösségek javára is visszafordítani.

Fotó: Toroczkai Csaba

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!