Újra Nyugdíjas Egyetem Veszprémben!

A Nyugdíjas Egyetem harmadik szemesztere nagy lendülettel tért vissza a nyugdíjasok, valamint a szervezők életébe.

Óriási érdeklődés előzte meg az eseményt, hiszen a járvány okozta korlátozások miatt 2 évig nem volt lehetőség az esemény megszervezésére.

A korábbi szemeszter „hallgatói” izgatottan várták, hogy újra kinyissa kapuit a népszerű Nyugdíjas Egyetem. Az előzetes regisztrációból kiderült, hogy szép számmal voltak új érdeklődők is, ami külön öröm a szervezők, a Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet munkatársai számára.  

A hosszú szünet után az esemény megálmodói, alapítói dr. Kővári Edit egyetemi docens, EKF referens és Dolgos Attila, a Szomszédok Szövetkezetek elnöke köszöntötték a népes hallgatóságot. Kiemelték, mennyire fontos a korosztály számára az edukáció és a folyamatos közösségépítés. A főszervezők biztosították a résztvevőket a további rendezvényekről, amelyek közül már több elérhető a megye másik városaiban is, nem csak a megyeszékhelyen. Ilyen például a GEN-Kapocs sorozat, amely legközelebb Ajkán kerül megrendezésre.

A tematika hasonlóan a korábbi évekhez, kettő részből állt.

Az első részben hallhattunk a Zaj - a (nem) csendes gyilkos” témában egy napjainkban igencsak aktuális előadást, melyet Dr. Domokos Endre igazgató, egyetemi docens tett izgalmassá interaktív módon. Feltérképezhettük városunk zajszennyezettségét és a saját hallásunkat is jobban megismerhettük. Dr. Domokos Endre, a Pannon Egyetem Mérnöki Kar kutató-fejlesztőközpont vezetője több mint 30 éve kutatja a környezet védelmét szolgáló megoldásokat. Fő kutatási területe a környezetmodellezés és a térinformatika.

A rendhagyó zajos játékelemek után frissítő szünet következett, mely alatt a hallgatók megszerezhették az első leckekönyv aláírásukat, amit Dr. Kővári Edit docens és Dolgos Attila a Szomszédok Szövetkezet elnöke igazolt.

 Visszatérve a szünetről lágyabb hangokkal telt meg a Pannon Egyetem aulája.

Az előadást a veszprémi Gizella Nőikar követte.  A 2018-ban Veszprém megyei Prima-díjjal kitüntetett kórus rendszeresen közreműködik városi ünnepségeken, fesztiválokon. Nagy örömmel fogadták őket a nyugdíjas hallgatók, akik megismerhették például „John Hilton: You Lovers that have loves astray” című darabot.

A rendezvénysorozat célja a tudásvágy fenntartása, kielégítése mellett olyan szociális tér biztosítása, ahol a rendezvény részvevői új kapcsolatokat építhetnek, pár órára kiszakadhatnak a mindennapi rutinból.  A következő alkalom október 12-én kerül megrendezésre, ahol újabb érdekes előadások és kulturális programok várják a hallgatókat. Érdemes lesz a teljes szemesztert végig tanulni velünk, hiszen értékes nyereményeket sorsolunk ki a végzettek között.

 

Dr. Domonkos Endre

Gizella Nőikar

Nyugdíjas Egyetem

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!