ANYAFONAL - 1. alkalom - ÉS TE HOGY VAGY?

VEB2023 szervezés Jutasi Köztér
VEB2023 szervezés Jutasi Köztér

MI VÁR AZ 1. ANYAFONALON MÁRCIUS 4-ÉN? (további részleteket magáról az Anyafonal programsorozatról lentebb olvashatsz)

Márciusi témánk: Mit adhat egy anyaközösség? Avagy miért lesz jó ide tartoznod?


Az első, bemutatkozó Anyafonalon arról beszélgetünk, hogy is vagyunk anyaként, megismerve egymást, miközben fonalakkal dolgozunk, amikből egy kis emléket is hazavihetsz. Az alkalom házigazdái Heim-Tóth Kitty, Szebedy-Medgyesy Hanga és Sörös Ágnes, dúlák, a LÉK Egyesület elnökei

BŐVEBBEN AZ ANYAFONALRÓL: Ez az a „baba-mama klub”, amire mindig vártál - vagy az, ahova sosem gondoltad eddig, hogy járni fogsz.

EGY JÓ KÖZÖSSÉG, egy csapat, ahova tartozik, mindenkinek jár, és csodákat tud művelni. Az anyaságban különösen így van ez.

A kisgyermekes évek alatt sokszor érezhetjük azt mi anyák, hogy láthatatlanok vagyunk, pedig nem vagyunk egyedül, és a legkevésbé sem kell otthon - és/vagy egyedül - maradnunk azért, mert gyermekünk van/gyermekeink vannak. Sok anya azonban mégis elszigetelődve (főleg mostanában…) és magányosan, gyakran segítség nélkül éli a mindennapjait, pedig ez nem szabadna, és nem kellene, hogy így legyen. Akkor sem, ha nem élnek a közeledben a családtagjaid, nőrokonaid.

Mindig vannak Hozzád hasonló anyák a környezetedben, akkor is, ha nem is tudsz Róluk. Mindig vannak, akikkel egyidős gyermekeitek vannak, akikkel két háznyira laktok egymástól, akikkel sok közös van Bennetek, akikkel sokat tudnátok segíteni egymásnak – és mi szeretnénk abban segíteni, hogy összetalálkozzatok, hogy összetalálkozzunk, és egy összetartó közösséget formáljunk, ahol nem számít, hogy milyen élethelyzetben lévő anya vagy.

A cél az, hogy fonódjunk össze, találkozzunk az Anya-fonalon hetente (minimum ;)) gyerekekkel vagy Nélkülük, és az itteni alkalmakon túl is tudjunk egymásról, számítsunk egymásra!

MI VÁR RÁD AZ ANYAFONAL ALKALMAKON?


A két órás találkozásaink alatt olyan dolgokról lesz szó, amik biztosan érdekelni fognak, mert vagy már átélted őket, vagy épp benne vagy, vagy benne leszel. A programokat szülés körüli segítők, anyákkal, nőkkel dolgozó szakértők tartják (pl. várandósság-, szülés- és veszteségkísérő dúlák, gyermekágyas-, szoptatási segítők, perinatális tanácsadók, művészetterápiában játras szakemberek, stb). Velük és más anyatársakkal kapcsolódhatsz, megoszthatod tapasztalataidat, meghallgathatsz másokat, felteheted a kérdéseidet…


…ÉS még alkotó tevékenységekbe is bevonódhatsz, de ne aggódj, nem kell művészléleknek lenned ahhoz, hogy részt vehess a programokon, vagy ahhoz, hogy élvezd az adott alkalommal gyakorolt egyszerű – és amúgy megnyugtató, feltöltő – művészeti tevékenységet, távolról is figyelheted!

Lesznek délutáni és délelőtti alkalmaink is, Anya-fonal is, és más események is, kövesd az oldalunkat!

Helyszínünk, a Jutasi Köztér tágas, szép és új család/baba/anya-barát hely, ahol van mosdó, játszósarok, pelenkázó, kényelmes kanapé és egy kis konyha is, ahol ételt melegíthetsz, teát, kávét ihatsz.

SZÁMÍTUNK RÁD, HOGY SZÁMÍTHASSUNK EGYMÁSRA!

jutasi köztér

Jegy info

Jegyvásárlási infó: Szabadon látogatható

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!