Család, ahonnan jövünk

VEB2023 szervezés Jutasi Köztér
VEB2023 szervezés Jutasi Köztér

Észrevetted időnként, hogy nem értitek egymást a pároddal? Mintha más nyelvet beszélnétek? Érezted már azt, hogy nem érted, miért reagálsz úgy, ahogy? Olykor utálod magad, ahogy gyermekeddel beszélsz? Tudtad, hogy nagyon sokat számítanak családi mintáink, amiket hordozunk magunkkal?

Születésünk óta, de igazából már előtte is nagyon sok külső hatás ér minket, melyek változóan meghatározóak életünkben. Kisgyermekkor éveinkben a szüleink által látott minta, ami erősen bevésődik, de akár egy olyan rokon vagy baráté is, aki sokat van jelen a család életében. Ahogy növünk fel, tágul a kör, de a meghatározó szerep a közvetlen környezetünkben látott dinamikák maradnak.

Hogyan reagált Édesanyám, mikor eltörtem egy poharat? Hogyan kezelték a testvéreim közötti konfliktusokat? Szüleim párkapcsolatának működéséből mit raktároztam el? Volt olyan, amire azt mondtam, én biztos nem így fogom csinálni? Mikor benne vagyok a helyzetben, mégis pontosan úgy csinálom? A belső hang meg hiába beszél, hogy ezt nem így kellett volna.

Amikor dühösek vagyunk, akkor a "hüllő agy" jön előtérbe, és ösztönből, avagy beragadt mintákból reagálunk. Ha nem tudod miért, de mindig menekülsz a konfliktusból, vagy túl hamar elkap a hév vita közben, esetleg folyton "megadod magad" és mindent ráhagysz a másikra, csak legyen vége már, gyere és beszélgessünk felmenőink habitusáról, szálazzuk ki a mintákat, keressük meg az elvetendő és követendő viselkedési formáinkkat! Segítsünk egymásnak, hogy magunknak is segíthessünk, egy szerető párkapcsolatban élhessünk, egy harmónikusabb családi közeget teremthessünk!

Részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Kiscsoportos beszélgetésre számíts, ezért minél hamarabb jelentkezz, nehogy lemaradj! 
Gyermeket hozni lehet, kérlek a jelentkezéskor jelezd 

jutasi köztér

Jegy info

Jegyvásárlási infó: Szabadon látogatható

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!