A Kokó története, interjú Pintér Zsolttal

Akit gyerekkorában megfertőzött az édesség... Pintér Zsolt, a messze földön híres Kokó Cukrászda tulajdonosa mesélt a Haszkovó Hírmondónak. Kihívások, örömök, tervek...és még Haszkovó nevet viselő sütemény is helyet kapott az adásban.

A Kokó cukrászda nemsokára ünneplni a 40. szülinapját, tulajdonosa elárulta, hogy a Kokó név egy kis kókusz figurából ered. A híres cukrászda a Haszkovó lakótelep lakóinak fontos, és meghatározó. De hogyan is alakult a sorsa? Erről mesélt a Jutasi Köztéren Pintér Zsolt.

Cukrász családból származik, fiatalon elkezdett a szakmával foglalkozni, és elég fiatalon nagy felelősség is hárult rá. Most a Kokó vezetője és tulajdonosa, mestercukrász. Az alkalmazottakkal jó viszonyt ápol, nem tartja magát szigorú főnöknek. Úgy gondolja legfontosabb a közös cél. Elhivatott már fiatal kora óta, és szenvedélye a cukrászat. Minden nap örömmel érkezik a Kokóba. 

Zsolt szerint a szakma sokat változott az elmúlt években, nehezebb az emberek igényeit kielégíteni. Míg régen 3 fagyi izből lehett választani, most 21-ből, mégsem elég sokszor. Úgy látja mindenki siet, gyorsult a világ. A Kokó próbálja megőrizni a hagyományosabb ízeket is, amelyek már 35 éve ugyanúgy készülnek. Sokan ezért járnak vissza. Van viszont egy érdklődő réteg is, akik nyitottak az újdonságokra, és jó szívvel fordulnak a változatossághoz és a tradicionális ízekhez egyaránt.

Mi a híres cukrász kedvenc süteménye? 

Némi habozás után a somlóit mondta. Majd a zserbót, majd a vaníliás süteményeket. Végtére is nem tudott kedvencet választani, mindegyiket másért szereti. 

A lakótelep számára pedig jó hír, hogy a jövőben talán még Haszkovó sütemény is felütheti fejét a legendás Kokóban.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!