Bölcsek Kávéháza a Jutasi KözTéren

Nem ritka látni, hogy sokan idősebb korukra egyedül maradnak, elzárkóznak a külvilágtól, elhanyagolják önmagukat. Erre kereste a megoldást Husztiné Farkas Katalain, a Bölcsek Kávéháza program megálmodója.

A Bölcsek Kávéháza egy közösség, szemléletformáló foglalkozásokkal, amik megtornáztatják az agyat és a testet egyaránt. A foglalkozásokat Husztiné Farkas Katalin tartja, aki dolgozott idősek otthonában, így ismeri a korosztály problémáit, nehézségeit. Találkozott a demenciával, aminek elmondása szerint a melegágya a depresszió. Ennek rengeteg kiváltó oka lehet, de szerinte megelőzhető, ha az emberek idősebb korukban is közösségekbe járnak, megosztják terveiket, élményeiket, tapasztalataikat, és törődnek önmagukkal. 

A Kávéház pedig tökéletes erre. A komolyabb, lelki nehézségektől kezdve, az öltözködési tippeken át a lakberendezésig sok mindent érintenek, a foglalkozások is egy-egy ilyen téma köré épülnek.

Már az első alkalmon szép számmal voltak érdeklődők, de ez a szám idővel csak nő. A résztvevők lelkesek, úgy gondolják jót tesz számukra, ha társaságba járnak, és kimozdulnak. Jó hangulattal, kávé illattal, izgalmas foglalkozásokkal várja az időseket a Bölcsek Kávéháza.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!