CoreComm Balaton Solar Boat Challenge

A Pannon Egyetem által először megrendezésre kerülő napelemes hajóverseny augusztus 24. és 26. között zajlik Balatonalmádiban.

Csütörtöktől szombatig naponta két futamot tekinthetnek meg az érdeklődők, egy délelőtti és egy délutáni versenyen mérkőznek meg a magyar, holland, német és lengyel napelemes hajók a három nap során.

A Szent Erzsébet ligetben számos érdekes, kreatív programmal készülnek a szervezők, a családokat az Unilever óriás társasjátéka csábítja majd, ahol természetesen jégkrémeket is kóstolhatnak. A Hybridcycle szervezésében fenntartható programsorozat várja az érdeklődőket, készíthetnek partidekort újrahasznosított gumimatracokból, vagy akár kerámiafestésen is részt vehetnek. Kint lesz a Kupakabana kishajó, ezért mindenkit arra bíztatunk, hogy annyi kupakot hozzon magával, amennyit csak bír!

A Pannon Egyetem ismeretterjesztő kalandtúrával szórakoztatja a fenntarthatóság iránt érdeklődő vendégeket, illetve elhozza a kutatásaiban használt víztisztító berendezését, ezáltal számos érdekességet interaktív módon élhetnek át a résztvevők. A legfiatalabbakat Kahoot játék várja. A tavasszal sikeresen lebonyolított ovis és általános iskolás rajzversenyből szemet gyönyörködtető installációval készülnek a szervezők az egyetemi sátorban.

A VEB2023 EKF program pedig a Kékszalag és HelloVEB kiállítással települ ki, illetve a Balaton-felvidék gasztronómiai felhozatalának portékáit kínálja, Chill sátrában pedig a VEB2023 merch termékekkel és kvízzel várja a nyár utolsó napjaiban még a Balaton partjánál töltekező vendégeit.

A CoreComm Balaton Solar Boat Challenge részletes programja ezen a linken található.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!