DEMO-Korlenyomat gyerekszemmel

Hogyan látja egy gyermek a várost, vagy a lakótelepet? Milyen módon készülhet erről lenyomat, alkotás? Erre ad választ a DEMO.

16 éve működik a DEMO Egyesület, amelynek a neve a design és egészségmodell szavakat foglalja magába. Olyan foglalkozásokat tartanak, amelyek megmutatják a gyermekeknek, fiataloknak, hogy mit csinál egy designer, hogyan gondolkodik, hogyan kezdi el a munkáját, hogyan fejezi be. Bevezetést kapnak abba, hogy, hogyan készül el egy cipő, egy kisfilm vagy akár egy híd. 

Az Európa Kulturális Főváros projektbe a DEMO Egyesület is becsatlakozott a STAMP programmal. A STAMP egy olyan design alkotó foglalkozás, ami gyerekeknek szól, és Veszprém kulturális értékeit szeretné megismertetni. A foglalkozásokat designerek, művészek tartják, akik sokszínű alkotó folyamatokat mutatnak be a résztvevőknek. A Jutasi KözTér pedig tökéletes helyszínt nyújt ehhez.

A Jutasi KözTeret és a lakótelepet a "panel" témával kapcsolták össze. A foglalkozások mindig ezekhez a közösségekhez, életérzéshez, hangulathoz kapcsolódnak, emellett a lakótelep történeti értékeit is feldolgozzák különböző alkotásokkal. Készült már panel ház formájú mécsestartó, fótó installációk a KözTérről és az azt körülvevő környezetről.

A design mellett szerepet kap az egészségmodell is. A gyerekeket bevezetik az egészséges életmód témaköreibe.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!