Design, forma- és tárgytervezés gyerekekkel

A Design és Egészség Modell Egyesület egy olyan gyermekfoglalkoztató program, ahol egy káros szenvedélyektől mentes életmódot folytató designer csapat, egyetemi hallgatók, oktatók és végzett tervezőművészek dolgoznak együtt a tervezés, a kétkezi alkotás és a design területe iránt érdeklődő gyerekekkel. - avat bele a „DEMO” Egyesület programjainak részleteibe Berta Barna elnök.

A ”DEMO” gyermekfoglalkoztató program 2007-ben alakult, 2016-tól pedig mint helyi civil szervezet van bejegyezve Veszprémben. A kezdeti terveknek megfelelően vizuális alapműveltséget fejlesztő design szemléletű, aktív, alkotó gyerek foglalkozásokat tartunk: animáció, grafika, média, design, fotó, építészet, forma- és tárgytervezés, kerámia, textil és ékszertervezés témakörökben tanítási, nevelési valamint rehabilitációs betegségmegelőző (prevenciós) célzattal. – veszi át a szót Barna felesége Berta-Szénási Panna, aki a PTE Neveléstudományi Doktori Iskolájának doktorandusz hallgatója és az egyesület oktatási programjait segíti.

Az egyesület célja a vizuális és tárgyi-, valamint az épített környezeti kultúra ismereteivel egy játékos, de tényleges cselekvésre ösztönző tevékenységbe bevonni a városban élő vagy az ide látogató gyerekeket. Tematikus workshopokat szerveznek, így biztosítják a résztvevőknek, hogy Veszprém város és a régió építészeti és iparművészeti értékeinek megismerésén keresztül, az alkotó munka közben kibontakoztassák kreatív képességeiket és a közös gondolkodás lehetőségét, ezáltal fejlesszék kommunikációs és kooperatív készségeiket.

A fentiekkel összhangban projektjeink elsődleges célja az alkotás iránt érdeklődő gyerekek közösségének létrehozása a design eszközrendszerének segítségével. – invitálnak a foglalkozásokra az egyesület vezetői.  A gyerekek a játék közben megszerzett tudás birtokában saját képességeikkel tudják szabadidejüket hasznosabbá, környezetüket tartalmasabbá tenni. Az aktív egyéni munka kézügyességet, logikai érzéket, az elmélyültség pedig a kitartást, koncentrációt fejleszti, miközben különféle anyagok tulajdonságait megismerésére is lehetőségük nyílik, illetve gyakorlatot szerezhetnek a különböző kéziszerszámok használatában.

Várunk minden érdeklődő 8-14 éves gyereket a DEMO Egyesület foglalkozásaira, a Jutasi KözTérbe!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!