Élménybeszámolók a Ragyogó Klubban

A Ragyogó Klub rendkívüli alkalmát a Jutasi Köztéren tartották, melyben önkéntesek meséltek nemzetközi tapasztalataikról.

A Ragyogó Klub az Európa Kulturális Fővárosának önkénteseiből áll, ők a Ragyogók. A legutóbbi alkalom során a Klub tagjai, és az önkéntesség iránt érdeklődők a Jutasi Köztérre látogattak el, ahol Langbajn Karolina, Eck Izabella, Guisla Roig Pla és Carme Mareque Liste meséltek élményeikről.

Langbajn Karolina Ragyogó önkéntes, idén szeptemberben járt Luxemburgban az Erasmus + program keretein belül. Az Erasmus+ az európai oktatás, képzés, ifjúságügy és sport támogatására irányuló uniós program. Mobilitási és együttműködési lehetőségeket kínál a felsőoktatás, a szakképzés, az iskolai oktatás (beleértve a kisgyermekkori nevelést és gondozást is), a felnőttoktatás, az ifjúság és a sport terén. Ő egy digitális továbbképzésen vehetett részt, amit arra hasznosított, hogy magyar nyelvet oktasson. Ehhez egy telefonos alkalmazást is készített a saját designaival. A nyelvtanulás így játékos és modern formában történhet.

Eck Izabella Ragyogó önkéntes, 10 hónapot töltött Észtországban, Tartuban. A Tartu 2024 Európa Kulturális Fővárosa projektben dolgozott, mint nemzetközi önkéntes. Itt fő feladata a közösségi oldalak kezelése volt, rendezvényeken készített képeket videókat. A 10 hónap során rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodott, és belepillanthatott milyen Észtországban élni.

Guisla Roig Pla, Carme Mareque Liste nemzetközi önkéntes lányok, akik 10 hónapon keresztül segítenek a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt megvalósításában. Bár még csak a kaland elején állnak, már most elmondhatták mennyi emléket tudtak gyűjteni az itt töltött idő alatt.

A Klub az előadások után egy kötetlen beszélgetéssel zárunk, ahol mindenki feltehette kérdéseit, megoszthatta saját tapasztalatait.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!