Kockás élmény és színes kreativitás

A kockák szögletesek – eddig tart a sztereotípia. De ha az a maroknyi csapat gondol az építőkockákra, akik életet adnak a műanyag elemeknek, mindjárt látszik mennyire színes és kreatív világ ez.

Mi hiszünk a kockákban, minőséget és tradicionális értéket látunk benne – vallja Pallagi László a Balaton-Bakony Kocka Klub képviselője. A LEGO-t mindenki ismeri, de a benne rejlő lehetőségeket messze nem használjuk ki. A játékos alkotás, a gyermeki kreativitás, az önmegvalósítás mind felszínre hozható, amikor előttünk van egy dobozzal belőle, de számunkra ugyanolyan fontos, hogy mindezt közösségi élménnyé formáljuk.

Ezért is ragadott meg minket az EKF pályázata, mert az eddigi munkánk mellett, most lehetőséget láttunk egy tágabb közösség bevonására a LEGO-zás élményébe.

Milyen foglalkozások indulnak márciustól a Jutasi KözTéren?

Szombat délutánonként csoportfoglalkozásokat indítunk szülőknek, pedagógusoknak, érdeklődőknek megmutatva azt, hogyan használják eszközként a kockákat, milyen fejlesztő és művészeti értékek találhatnak bennük. Térlátás, színkezelés, geometria, illusztráció csak néhány téma, amit érinteni fogunk. A szabad beszélgetések során sok érdekességet mutatunk be a LEGO múltjából és jelenéből.

A programmal együtt futó, eltérő témákban meghirdetett építési versenyeinken a kreativitáson és a játékosságon lesz a hangsúly minden korosztályban. Játszóházainkban pedig furfangos kihívással találkozhatnak a gyermekek.

Kiket várnak a Kocka Klub tagjai ezekre az eseményekre?

Bárkit, aki szívesen kapcsolódna a kockákhoz. Úgy vélem, mindenkinek tudunk élményt és érdekes információkat adni. Kreatív felnőtteknek és gyerekeknek, akik kedvelik a LEGO-t és szülőknek, akik gyermeküket szeretnék fejleszteni. Közöttünk is van, aki gyermeki játékossággal közelít a kockákhoz és van, akinek mérnöki gondolatok cikáznak a fejében.

Nyitottak a rendezvények vagy klubtagsághoz kötöttek?

A Jutasi KözTér rendezvényei mindenki számára nyitottak. A közösségi tér korlátozott férőhelyszáma miatt lesz majd szükség előzetes regisztrációra, de ezekről folyamatosan tájékoztatást adunk.

 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!