Múlt – jelen – jövő: Közösségépítő játék a lakótelepen

Közösségépítő játék a Haszkovó Lakótelepen, izgalmas foglalkozásokkal, időkapszulával, kirándulással.

Különleges kezdeményezést indított útjára az Agóra a Haszkovó Lakótelepen, amely a környező iskolák diákjait szólította meg 6. osztálytól egészen a 10. évfolyamig. A diákok 10 fős csapatokkal indulhattak a versenyen.

A foglalkozások során nagy hangsúlyt fektettek a Lakótelep múltjára, de a jövőbe is tekintettek. A diákok ötletelhettek a fenntarthatóbb és emberközelibb környezet megteremtésének lehetőségeiről is, de adhattak javaslatot utcanevekre, és alkothattak maradandót is.

A kézműves feladatok során készült meterológiai állomás, madáretető és időkapszula is, amelyhez leírták a jövő elképzeléseit, javaslatait. A dekorációkhoz újrahasznosított anyagokat gyűjtöttek a diákok, így készültek a figyelemfelkeltő alkotások.

Időjárásjelzők

Fotó: Toroczkai Csaba

Október 13-án ünnepélyes zárásra került sor. Köszöntőt mondott Huszti László, majd a csapatok vállalkozó tagjai pár mondatban bemutatták az időjárásjelzőjüket és madáritatójukat, majd pár gondolatot elmondtak arról, hogy mit szeretnének látni 10 év múlva ebben a közösségben.

Az alkalom fontos pillanata volt az időkapszula elhelyezése, amit legközelebb 5 év múlva tárnak fel ezzel összekötve a múltat, jelent és a jövőt.

Időkapszula elhelyezése

Fotó: Toroczkai Csaba

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!