Nyugdíjas Egyetem őszi szemeszterének zárása

A Nyugdíjas Egyetem harmadik szemesztere nagy lendülettel tért vissza a nyugdíjasok, valamint a szervezők életébe, továbbra is nagy az érdeklődés a Nyugdíjas Egyetem eseményei iránt, hiszen 2022. 11.16- i eseményen több, mint 130 nyugdíjas vett részt.

Az eseményt a szokásokhoz híven a két főszervező szervezet képviselői Dr. Kővári Edit a Pannon Egyetem egyetemi docense és Dolgos Attila az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke nyitotta meg.

A tematikához híven egy előadással indult a programsorozat. Dr. Obermayer Nóra tanszékvezető egyetemi docens „A digitális lét a tét” című előadásával edukálta az egybegyűlteket. A pandémia felhívta a figyelmet a digitalizáció fontosságára nem csak az üzleti életben, hanem társadalmi téren is. A digitális technológia rendkívül gyorsan és szerteágazó módon fejlődik, amely számtalan lehetőséget és veszélyt is rejt magában, ezért olyan kérdésekkel kell foglalkoznunk, mint a digitális szakadék (generációs különbségek) vagy éppen a társadalom digitális fejlettsége.

A szünetben a frissítők felkínálása mellett jutott idő az őszi szemeszter utolsó aláírásait begyűjteni, majd leadni a szervezőknek sorsolás céljából.

Kis pihenő után következett a Cholnoky Nyugdíjas Klub Party tánc csoport előadása. A csoport 8 hölgy, illetve 1 lelkes úriember segítségével szórakoztatta a közönséget. Elvis Presley gyakran felcsendülő slágereire készültek egy teljeskörű koreográfiával, valamint Charleston tánc tudásukat is bemutatták.

A programok végeztével elérkezett az esemény az egyik legáhítottabb pillanatig, azaz a nyeremények sorsolásáig. Akik az őszi szemeszter mindhárom előadásán részt vettek, közülük 5 szerencsés értékes ajándékkal ment haza. Többek között a Szomszédok Szövetkezet által összeállított ajándékcsomag, könyvvásárlásra használható utalvány, áruházi vásárlásra feljogosító szóló voucher, valamint a főnyeremény egy Gusto Delicate ajándékcsomag.

A rendezvénysorozat célja a tudásvágy fenntartása, kielégítése mellett olyan szociális tér biztosítása, ahol a rendezvény részvevői új kapcsolatokat építhetnek, pár órára kiszakadhatnak a mindennapi rutinból.

A következő alkalom december 7-én kerül megrendezésre, ahol újabb érdekes előadások és kulturális programok várják a hallgatókat. Ezek mellett pedig sütiversenyt is hirdettek a szervezők, érdemes mielőbb regisztrálni, nehogy lemaradjanak róla. Ajánlott a teljes téli szemesztert is végig tanulni velünk, hiszen értékes nyereményeket sorsolunk ki a végzettek között.

Bővebb információ a december 7-i eseményről: https://www.facebook.com/events/920262188957688

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!