Szívességbank a Jutasi úti lakótelepen

Mi is pontosan és hogyan működik a szívességbank?

„A szívességbank (más néven szívességkör vagy cserekör) lényege az, hogy egy helyi közösség tagjai szívességeket cserélnek egymás között, azaz munkát végeznek, szolgáltatnak, adnak és kapnak, és mindezt egy értékmérő segítségével számolják el. A rendszer azon az elgondoláson alapszik, hogy mindenki rendelkezik olyan tudással, képességekkel, amelyek segítséget jelenthetnek mások számára.”

Forrás: https://kiutak.hu/linkek/alakitsunk-szivessegbankot/

Hogyan tudok bekapcsolódni a szívességbankba?

Szeretnéd felajánlani tudásod, segítséged? Vagy épp segítséget vársz valamiben a szűkebb lakókörnyezetedben? Ha valamelyikre is igen a válasz, itt a helyed, hogy együtt, közösen építsük fel a Jutasi szívességbankot!

Biztos te is ismersz olyan szomszédot, akiről tudod, hogy segíteni tud megjavítani, kicserélni valamit, ami otthon elromlik. Csak sosem mertél tőle segítséget kérni, mert nem ismered igazán. Vagy olyan szomszédot is ismerhetsz, akiről már hallottad, hogy finom süteményeket készít, de sosem mertél még kérni a sütiből mert félsz, hogy esetleg visszautasít.

De az is lehet, hogy van olyan idős szomszédod, akinek elkel a segítség a bolti bevásárlásban vagy arrébb tenni egy nehezebb szobanövényt de még sosem merted felajánlani segítséged, mert talán ő maga sem fogadja el.

Ha bármelyikben is magadra ismersz, akkor itt a helyed! Mi segítünk összehozni segítőt és segítségre vágyót, éljen az a közvetlen szomszédságban vagy akár a lakótelep egy távolabbi szegletében.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt és segítséget felajánlót március 9-én és 23-án 17 órától a Jutasi köztéren!

További olvasnivalók a témában:

https://rakoczi-gyongyos.edu.hu/pages/szivessegbank.html

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kal%C3%A1kak%C3%B6r

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!