Új program indul a Jutasi Köztéren: Bemutatkozik a Krém Labor

Gyógynővények, természetes alapanyagok, kézműves kozmetikumok. Mind megtalálhatóak lesznek a Krém Labor workshopjain, melynek vezetője Tavas Eszter mesélt az induló programról.

Az egész egy kis egyesülettel kezdődött Kádártán, amelyben szeretünk foglalkozni a környezetvédelemmel, közösségi programokkal. A Krém Labor pedig erről szól. Közösségépítő program, amelynek egyik alappillére a természet közelebbb hozása az emberekhez.

Tavas Eszter a Kádárta Egyesület egyik alapító tagja, emellett természetgyógyász, fitoterapeuta. Kicsi kora óta közel állt a természethez, és mindig szeretett alkotni.

Egész gyerekkoromban növényeket termesztettem. Babázás helyett ültettem, neveltem a palántákat. Ez mindig bennem volt, hogy növényekkel foglalkozzak, az alkotás szintén. Lassan tizenhárom éve pedig elkezdtem professzionális kozmetikumokat előállítani természetes alapanyagokból. A bolti termékekbe sok káros, mesterséges anyag kerül, ezért biztosan jobbak a kézzel készült kozmetikumok.  

A Krém Labor workshopok során el lehet sajátítani trükköket, melyek otthon is alkalmazhatóak. Minden alapanyag beszerezhető, ebben is kapnak útmutatást a résztvevők. 

A workshopon először egy egyszerűbb terméket készítünk pl. egy ajakápolót, aztán nehezedik a folyamat. Ilyen lehet egy testápoló, arckrém. Ezek már teljesen hasonlítanak a boltokban vásárolható készítményekre. Minden alkalommal 3 különböző terméket készítünk.

Nagyon fontos számunkra a fenntarthatóság is. A csomagolás újrahasznosított alapanyagokból készül, és bíztatom a résztvevőket is, hogy otthon próbálják megtalálni azokat az anyagokat, amelyek másra is felhasználhatóak, újrahasznosíthatóak. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!