UNeECC Titkárság a Pannon KözTÉRben

A UNeECC – University Network of the European Capitals of Culture - nemzetközi szervezet Titkárságának 2021 tavaszától a Pannon Egyetem, ezen belül a Pannon KözTÉR ad otthont. A szervezet titkára Dr. Kővári Edit egyetemi docens, a Pannon Egyetem Európa Kulturális Fővárosa referense. A UNeECC vezetőségében teljes körű tag Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

A szervezet 50 olyan egyetem és főiskola hálózata, melyek volt, jelenlegi vagy jövőbeli Európa Kulturális Fővárosaiban működnek. A Titkárság a Pannon KözTÉR irodájában található. Dr. Kővári Edit munkáját Kruppa-Jakab Éva ügyvivő szakértő segíti. A Pannon Egyetem munkatársai megújították a szervezet honlapját, amely a www.uneecc.org oldalon érhető el.  

A UNeECC missziója, hogy biztosítsa az egyetemek hozzájárulásának, szerepének elismerését azon városok sikeréhez, amelyek elnyerték az „Európa Kulturális Fővárosa” címet, valamint biztosítsák a tag-egyetemeknek a folyamatos és teljes körű részvételt az Európai Kulturális Fővárosok mozgalomban, illetve elősegítse az egyetemek közötti együttműködést az egyetemek regionális pozíciójának fejlesztése és átalakítása érdekében, és ezáltal új tevékenységeket hozzon létre a városok és egyetemek számára. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!